سعادت آباد - چهارراه سرو- خیابان بخشایش- کوچه هفدهم- پلاک 54- ساختمان تجاری اداری عرفان طبقه 3 واحد 306

دکتر فتانه ضیائی / جراحی پستان / اقدامات و آزمایش های قبل از جراحی سرطان سینه

اقدامات و آزمایش های قبل از جراحی سرطان سینه

اقدامات قبل از جراحی سرطان سینه
آنچه می خوانید...

آیا میدانید مهمترین اقدامات قبل از جراحی سرطان سینه چه مواردی هستند؟ قبل از جراحی سرطان سینه، آزمایشاتی برای بررسی مساعد بودن وضعیت سلامتی، جهت انجام جراحی بر روی بیمار انجام می شود. جلسات مشاوره با متخصص پستان و البته تیم درمانی، اهمیت بسیار زیادی در دوران قبل از جراحی دارند. بعد از بررسی های کامل و برنامه ریزی عمل، بیمار طبق قرار تعیین شده در بیمارستان حاضر میشود…

در این مقاله به طور کلی تمام اقدامات مهم و ضروری قبل از فرارسیدن لحظه جراحی سرطان سینه را مرور می کنیم…

بسیاری از بیماران یک روز بعد از عمل، مرخص شده و به خانه می روند. برخی دیگر ممکن است نیاز داشته باشند برای چند شب در بیمارستان بمانند. برای مثال: وضعیت بیماری که عمل بازسازی همزمان با جراحی سرطان پستان را انجام داده است، با بیماری که تنها جراحی سرطان سینه را پشت سر گذاشته متفاوت است.انجام دو جراحی همزمان نیاز به مراقبت های بیشتری دارد.

اقدامات ضروری قبل از جراحی سرطان سینه

آماده شدن برای جراحی سینه ممکن است کمی پیچیده یا زمان بر به نظر برسد. قبل از عمل اقدامات زیر باید صورت بگیرند:

  • بررسی سوابق و تاریخچه پزشکی بیمار
  • آزمایش های خون
  • ماموگرافی
  • قرار دادن گیره (مارکرگذاری) برای شناسایی محل تومور
  • آزمایش ادرار
  • الکتروکاردیوگرام (ECG) اگر بالای 50 سال سن داشته باشد یا در غیر این صورت پرخطر باشد
  • سابقه سلامتی، از جمله اطلاعات مربوط به آپنه خواب، مشکلات بیهوشی، و آلرژی و همچنین در صورت داشتن ضربان ساز، دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت خودکار (AICD) یا سایر دستگاه های قلبی

پزشک جراح شما قطعا تمام اطلاعات لازم در خصوص داروهای مصرفی را به شما خواهند داد؛ با این وجود برای آگاهی و اطمینان بیشتر بپرسید کدام داروها یا مکمل ها باید قبل از جراحی قطع یا تغییر داده شوند. به همین منظور باید فهرستی از تمام داروها از جمله: داروهای تجویز شده قبلی، داروهای بدون نسخه ای که مصرف می کنید، ویتامین ها، گیاهان، مواد معدنی یا سایر مکمل ها را آماده کنید.

نمونه هایی از مواردی که ممکن است لازم باشد تا 7 روز قبل از جراحی متوقف شود عبارتند از:

  • داروهای NSAID مانند آسپرین یا Advil®/Motrin® (ایبوپروفن)
  • داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون)
  • روغن ماهی
  • ویتامین E
  • گیاهانی مانند سیر، جینسینگ، جینکو بیلوبا و خار مریم (می توانند باعث خونریزی شوند)

کاهش خطر لخته شدن خون

خطر لخته شدن خون پس از هر جراحی وجود دارد. خطر لخته شدن خون پس از جراحی سینه با بیهوشی عمومی و بدون بازسازی کمتر است. علاوه بر این، میزان ریسک هر بیمار به مدت زمان عملیات و سابقه شخصی وی بستگی دارد.

ترک سیگار

سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به مشکلات را تا 40 درصد در حین و بعد از عمل افزایش دهد. ترک 4 تا 6 هفته قبل از عمل و ترک سیگار 4 هفته پس از آن می تواند میزان عفونت و عوارض زخم را کاهش دهد. همچنین خطر عود سرطان را کاهش خواهد داد. ترک دائمی سیگار می تواند سال ها به زندگی شما اضافه کند.

اگر سیگار می کشید، ممکن است جراح شما تصمیم بگیرد که عمل بازسازی فلپ را انجام ندهد. در افراد سیگاری، تقریباً نیمی از این روش‌ها به دلیل جریان خون کم در محل جراحی با شکست مواجه می‌شوند.

تغذیه و کنترل قند خون

اگر اخیراً کاهش وزن داشته اید یا کمبود وزن دارید، ممکن است لازم باشد با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. ممکن است به شما توصیه شود چند مکمل مصرف کنید.

کنترل خوب قند خون قبل از عمل، خطر عفونت محل جراحی را کاهش می دهد و باعث بهبودی می شود. اگر دیابتی هستید، تیم درمانی به شما می گوید که چگونه داروهای خود را قبل و بعد از جراحی تنظیم کنید. حدود یک سوم بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، دیابت تشخیص داده نشده دارند. به همین دلیل قند خون بیمار قبل از جراحی، چک می شود تا بتوان به موقع آن را کنترل کرد.

لنف ادم

لنف ادم پس از جراحی سینه تورم در بازو، دست، سینه یا بالاتنه است که در اثر تجمع مایع لنفاوی ایجاد می شود. این عارضه می تواند زمانی رخ دهد که غدد لنفاوی در جراحی برداشته شوند یا در اثر پرتودرمانی آسیب ببینند. ورزش می تواند حرکت بازو را بهبود بخشد و خطر ادم لنفاوی را کاهش دهد. یادگیری و تمرین تمرینات بازو قبل از جراحی به شما کمک می کند تا آماده شوید.

آزمایش های ضروری قبل از جراحی سرطان پستان

قبل از عمل آزمایشاتی نیاز دارید تا موارد زیر بررسی شوند:

  • آمادگی شما برای دریافت یک داروی بیهوشی که پس از جراحی برای شما خطری به دنبال نداشته باشد.

ممکن است برخی یا همه آزمایش‌های زیر را نیاز داشته باشید:

  • آزمایش خون برای بررسی سلامت عمومی شما و عملکرد کلیه ها
  • آزمایش سواب برای رد برخی عفونت ها
  • الکتروکاردیوگرام قلب برای اطمینان از سلامت قلب
  • اکو کاردیوم قلب
  • تست های تنفسی (به نام تست های عملکرد ریه)
  • آزمایشی برای بررسی عملکرد قلب و ریه در هنگام استراحت و ورزش (به نام تست ورزش قلبی ریوی)

پس ارز اتمام آزمایشات و قبل از جراحی، شما یک جلسه با جراح و احتمالا تیم درمانی خود خواهید داشت. در این قرار ملاقات با اعضای تیم درمان خود ملاقات می کنید. همچنین احتمالا از شما خواسته می شود تا فرم رضایت برای موافقت با عملیات را امضا کنید.

ممکن است پزشک یا پرستار شما در مورد برنامه بهبودی پیشرفته در بیمارستان با شما صحبت کنند. این یک برنامه مراقبتی است که به افراد کمک می کند پس از یک عمل جراحی بزرگ سریعتر بهبود یابند.

در طول این قرار ملاقات می توانید تمام سوالات خود را بپرسید. بنابراین بهتر است که تمام سوالات خود را از قبل یادداشت کنید تا موردی را فراموش نکنید. هرچه بیشتر بدانید که چه اتفاقی قرار است بیفتد، آرام تر بوده و اضطراب کمتری خواهید داشت.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر فتانه ضیائی

فلوشيپ جراحى پستان از دانشگاه شهيد بهشتى جراحی پلاستیک سینه و شکم از فرانسه تشخیص و درمان زودرس سرطان سینه با حفظ سینه انجام جراحی های سرطان پستان و بازسازی سرطان و ماموپلاستی و پروتز سینه استفاده از دستگاه هایی برای کاهش دستکاری های زیر بغل و همچنین ورم دست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − چهارده =