سعادت آباد - چهارراه سرو- خیابان بخشایش- کوچه هفدهم- پلاک 54- ساختمان تجاری اداری عرفان طبقه 3 واحد 306

تغییرات پوستی در سرطان سینه

تغییرات پوستی در سرطان سینه و علائم آن

تغییرات پوستی در سرطان سینه ممکن است در تمام افراد مبتلا به سرطان سینه دیده نشود، اما در برخی از بیماران به عنوان یکی از اولین علامت‌ها ممکن است ایجاد شود.

برخلاف باور عمومی، سرطان سینه همیشه با ایجاد توده و یا برآمدگی بروز پیدا نمی‌کند بلکه در برخی موارد تغییرات پوستی مانند جوش، تغییر رنگ، فرورفتگی، چروکیدگی و یا ضخیم شدن پوست می‌توانند به عنوان اولین نشانه‌های ایجاد سرطان سینه ظاهر شوند.

بنابراین شناخت این تغییرات و آشنایی با علائم آن ضروری است. در ادامه‌ی این مقاله به بررسی تغییرات پوستی که به دلیل سرطان سینه ایجاد می‌شود، می‌پردازیم.

آیا تغییرات پوستی در سرطان سینه شایع است؟

در اغلب موارد، سرطان پستان موجب تغییرات پوستی نمی‌شود. اما برخی از انواع سرطان سینه می‌توانند تغییراتی را در پوست سینه ایجاد نمایند. دو نوع از سرطان‌هایی که می‌توانند منجر به ایجاد تغییرات پوستی در سینه شوند عبارتند از:

تغییرات پوستی در سرطان پستان

سرطان التهابی پستان: این سرطان یک نوع سرطان سینه نادر است که تهاجمی بوده و به سرعت گسترش پیدا می نماید. 1 تا 5 درصد از انواع سرطان سینه از این نوع هستند.

✅ بیماری پاژه سینه: یکی دیگر از سرطان‌های غیر شایع است که ابتدا نوک سینه و آرئول را درگیر می‌نماید. این نوع سرطان سینه 4 درصد از کل موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد و معمولاُ در نزدیک سنین یائسگی ایجاد می‌شود.

به طور کلی با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده، تغییرات پوستی در 6 الی 10 درصد از کل موارد سرطان سینه ممکن است ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: درمان سرطان پستان

تغییرات پوستی در سرطان سینه چیست؟

تغییرات پوستی در سرطان سینه به صورت علائم مختلفی می‌تواند بروز نماید که شایع ترین آنها عبارتند از:

✔ ایجاد جوش‌های و بثوراتی روی پوست سینه که با خارش همراه هستند.

✔ پوسته پوسته شدن شبیه آنچه در اگزما روی می‌دهد.

✔ ایجاد فرورفتگی‌هایی روی پوست: این فرورفتگی هایی ظاهری ناهموار روی پوست سینه ایجاد می‌نماید که شبیه پوست پرتقال به نظر می‌رسد.

✔ چروک شدن پوست: چروک شدن می‌تواند نشانه‌ای از شکل گیری تومور در زیر پوست سینه باشد.

✔ ضخیم شدن پوست: ضخیم شدن و یا تورم پوست می‌تواند نشانه‌ای از انسداد در غدد لنفاوی مجاور سینه باشد.

بیشتر بخوانید: تغییرات نوک سینه در سرطان

آیا تغییرات پوستی در سرطان سینه شامل تغییر رنگ هم می‌شود؟

بله. تغییر رنگ پوست سینه مانند قرمز شدن و یا ایجاد لکه‌های تیره در پوست سینه می‌توان نشانه‌ای از تغییرات پوستی سرطان سینه باشد. تغییر رنگ پوست سینه با توجه به رنگ اصلی پوست بدن هر فردی متفاوت است.

اگر تغییر رنگی را در سینه‌ی خود مشاهده نمائید که دلیلی برای بروز آن وجود نداشته باشد (مانند ضربه و یا آسیبی که اخیراُ به سینه وارد شده است) ممکن است این تغییر رنگ به دلیل یک مشکل جدی مانند سرطان سینه باشد.

مدت زمان تغییرات پوستی در سرطان سینه 

با توجه به نوع سرطان سینه، مدت زمان ایجاد تغییرات پوستی نیز ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال سرطان سینه التهابی در عرض 3 تا 6 هفته پیشرفت می‌نماید و تغییرات پوستی ایجاد شده نیز در این دوره به مرور بدتر می‌شوند.

زمان تغییرات پوستی در سرطان سینه

به طور کلی در صورتی که هرگونه تغییر پوستی و یا تغییر رنگ در پوست سینه مشاهده کردید که به مرور زمان برطرف نشد باید جهت بررسی به پزشک متخصص مراجعه نمائيد.

آیا می توان از تغییرات پوستی در سرطان سینه جلوگیری کرد؟

خیر. برخی از انواع سرطان با ایجاد تغییراتی در پوست سینه همراه هستند. به عنوان مثال سرطان سینه‌ی التهابی موجب تغییر رنگ (قرمز، صورتی و یا بنفش) در حدود یک سوم بافت سینه می‌شود.

همچنین ایجاد حفره، گود افتادگی، ضخیم شدن پوست سینه و ایجاد ظاهری شبیه پوست پرتقال به همراه خارش و تورم از دیگر تغییرات غیر قابل پیشگیری در سرطان سینه‌ی التهابی هستند.

جلوگیری از تغییرات پوستی سرطان سینه

بیماری پاژه سینه نیز به صورت جوش و پوسته‌های قرمز در نوک سینه و آرئول شروع می‌شود. بثورات پوستی در این بیماری مشابه بیماری‌های پوستی مانند اگزما و یا پسوریازیس است که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌ شود.

این تغییرات پوستی همگی نشانه‌هایی از سرطان سینه هستند که در صورت عدم درمان به مرور پیشرفت می‌نماید و علائم شدیدتری را ایجاد خواهند کرد. بهترین راه جهت جلوگیری از پیشرفت و بدتر شدن علائم انجام معاینات منظم، تشخیص و درمان به موقع است.

نتیجه‌گیری

هر تغییر پوستی بر روی سینه نشانه‌ای از سرطان سینه نیست. به عنوان مثال تغییر رنگ و یا تغییرات پوست سینه ممکن است به دلیل گزش حشرات، آکنه، اگزما و یا ضربه ایجاد شده باشد.

اما اگر هیچ گونه توجیهی برای تغییر رنگ ایجاد شده یافت نشود و این تغییر رنگ بعد از چند روز از بین نرود می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری مانند سرطان سینه باشد. بنابراین هرگونه تغییر رنگ در پوست سینه باید به سرعت توسط پزشک مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.  

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *