سعادت آباد - چهارراه سرو- خیابان بخشایش- کوچه هفدهم- پلاک 54- ساختمان تجاری اداری عرفان طبقه 3 واحد 306

دکتر فتانه ضیائی / جراحی پستان / بیماری فیبروکیستیک پستان چیست؟

بیماری فیبروکیستیک پستان چیست؟

فیبروکیستیک پستان توده های خوش خیم هستند
آنچه می خوانید...

بیماری های پستان، در انواع بسیار مختلفی ظاهر میشوند که بعضی از آنها خطرناک و بسیاری دیگر از آن ها نیز بی خطر هستند. اما به دلیل اینکه معمولا خانم ها نگران ابتلا به سرطان پستان هستند، هرگونه ناهنجاری یا وجود توده را زنگ خطری مربوط به سرطان تلقی می کنند. فیبروکیستیک پستان، یکی از بیماری های رایج در بانوان است که باعث تشکیل توده های متحرک در بافت پستان ها می شود. البته این توده ها معمولا خوش خیم بوده و نیاز به درمان خاصی ندارند. اما چگونه می توان تشخیص داد توده ای که متوجه حضور آن شده ایم خوش خیم است یا بدخیم؟ فیبروکیستیک پستان چه نشانه هایی دارد و چگونه درمان می شود؟ 

در این مقاله توضیحات جامعی درباره ی فیبروکیستیک پستان و همه ی جزییات مربوط به آن را ارائه کرده ایم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید…

فیبروکیستیک پستان معمولا تشکیل 
توده های خوش خیم است

فیبروکیستیک پستان چیست؟

در ساده ترین حالت، فیبروکیستیک پستان را می توانیم توده های نرم و کوچکی تعریف کنیم که در بافت سینه ایجاد می شوند. این توده ها در واقع کیسه هایی هستند که با مایع پر شده اند و هنگام لمس پستان ها، شبیه به گره یا غده هایی کوچک احساس می شوند. فیبروکیستیک پستان یک سندروم است که تحت تاثیر تغییرات هورمونی در بدن زنان رخ می دهد. به همین دلیل در هنگام قاعدگی یا چندروز قبل از آن، ممکن است شما دچار درد و حساسیت بیشتری در ناحیه ی پستان ها شوید.

اگرچه توده های ایجاد شده بعلت فیبروکیستیک پستان، در بیشتر موارد خوش خیم بوده و نیاز  به درمان خاصی ندارند، اما برای اطمینان پیدا کردن از علت اصلی توده ها و همچنین بررسی وضعیت آن ها، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درباره ی توده های خوش خیم پستان بیشتر بدانید!

نشانه های فیبروکیستیک پستان

تقریبا می توان گفت که بیشتر بانوان تجربه علائم پستان فیبروکیستیک را دارند. از متداول ترین نشانه های آن، احساس تورم، سنگینی و درد سینه ها است. درست شبیه به چیزی که در چند روز قبل از قاعدگی احساس می شود. 

کیست هایی که در اثر این بیماری بوجود می آیند معمولا به شکل توده های کوچک و گاهی طنابی شکل بوده که در بافت سینه قابلیت جابجا شدن دارند. علائمی مثل درد و تورم توده های پستان فیبروکیستیک قبل از قاعدگی ممکن است تشدید شده و بعد از آغاز خونریزی ماهیانه، کمرنگ تر شوند.

علت فیبروکیستیک پستان

هنوز علت قطعی و مشخصی برای بروز فیبروکیستیک پستان مطرح نشده است. اما عامل ابتلا به این عارضه، نوسانات هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن خانم ها است. 

هورمون استروژن باعث باز شدن و انبساط بافت سینه شده و هورمون پروژسترون نیز باعث تولید غدد شیری می شوند. این ها مواردی هستند که درد و حساسیت پستان ها را در روزهای قبل از قاعدگی تشدید می کنند. البته مصرف داروهای حاوی استروژن نیز ممکن است باعث احساس سنگینی در سینه ها شود.

موارد زیر از عواملی هستند که می توانند زمینه ساز ابتلا به این مشکل شوند:

  • داشتن سابقه خانوادگی
  • قاعدگی های نامنظم
  • باردار شدن بعد از سی سالگی
  • مصرف دارو های هورمونی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در واقع مشاهده ی هرگونه وضعیت غیر طبیعی و احساس آزار دهنده در پستان ها، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. این نکته که توده های پستان معمولا خوش خیم هستند و خودبخود برطرف می شوند به هیچ عنوان دلیل خوبی برای عدم مراجعه حضوری به متخصص نیست. خیلی وقت ها درد پستان ها می تواند هشداری درباره ی یک بیماری اساسی تر باشد.

در مورد فیبروکیستیک پستان، اگر دچار خروج ترشحات از نوک پستان و درد بسیار شدید هستید باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرده تا در صورت نیاز در روند درمان قرار بگیرید.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر فتانه ضیائی

فلوشيپ جراحى پستان از دانشگاه شهيد بهشتى جراحی پلاستیک سینه و شکم از فرانسه تشخیص و درمان زودرس سرطان سینه با حفظ سینه انجام جراحی های سرطان پستان و بازسازی سرطان و ماموپلاستی و پروتز سینه استفاده از دستگاه هایی برای کاهش دستکاری های زیر بغل و همچنین ورم دست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =