گزینه های درمانی برای افرادی که مبتلا به سرطان پستان هستند شامل ماستکتومی یا همان جراحی برداشتن پستان و لامپکتومی یا همان عمل حفظ پستان می باشد که بنا بر تشخیص جراح یکی از روش های گفته شده انجام می گیرد.
قبل از هر چیز لازم می دانیم این نکته را بیان کنیم که؛ اگر تصمیم جراح شما جراحی برداشتن پستان باشد، قطعا ایشان بهترین راه حل را بنابر شرایط شما برای درمان سرطان پستان و خارج کردن سرطان از بدن شما در نظر گرفته است.
بنابراین به پزشکتان اعتماد کنید و برایتان اولویت در وهله اول درمان این بیماری باشد، زیرا خوشبختانه روشهای متنوعی برای جراحی بازسازی پستان بعد از سرطان وجود دارد که می تواند زیبایی اولیه شما را برگرداند.
ماستکتومی چیست؟
ماستکتومی روشی جراحی برای درمان سرطان پستان و جلوگیری از آن می باشد که به آن جراحی برداشتن پستان نیز می گویند.
برای افراد مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری ماستکتومی که در آن کل بافت پستان برداشته می شود و می تواند به عنوان یک گزینه درمانی در نظر گرفته شود.
گزینه درمانی دیگر برای درمان این بیماری لامپکتومی می باشد که در آن فقط تومور از پستان خارج می شود. دکتر فتانه ضیائی با توجه به وضعیت بیمار یکی از روشهای درمانی گفته شده را انتخاب می کند.
اگر تشخیص جراح، جراحی برداشتن پستان باشد؛ جراحی بازسازی پستان نیز برای بازگرداندان شکل طبیعی به پستان بنابر تشخیص پزشک می تواند همزمان با عمل ماستکتومی، بعد از جراحی، قبل از رادیوتراپی و بعد اتمام تمام مراحل درمانی انجام گیرد.
ماستکتومی در جلوگیری سرطان پستان
در شرایطی که بیمار به دلایل مختلف اعم از ژنتیکی بودن سرطان پستان در خانواده و بسیاری شرایط دیگر در معرض ابتلا به سرطان پستان باشد. پزشک ماستکتومی را جهت جلوگیری از سرطان پستان پیشنهاد می کند.
ماستکتومی در درمان سرطان پستان
جراحی برداشتن پستان می تواند گزینه درمانی بسیاری از انواع سرطان پستان باشد، مانند:
- درمان سرطان های مکرر
- سرطان پستان غیرتهاجمی
- بیماری پاژه پستان
- سرطان التهاب پوست، بعد از شیمی درمانی
- مراحل اولیه سرطان پستان
- در صورت پیشرفت بیماری بعد از شیمی درمانی
پزشک در برخی شرایط ماستکتومی را به همراه رادیوتراپی توصیه می کند که این شرایط شامل:
- در صورتی که اندازه تومور بزرگتر از 5 سانت باشد.
- در صورتی که تعداد غدد لنفاوی درگیر بیش از ۴عدد باشد.
- تومور التهابی
- سن کم بیمار
عوارض ماستکتومی
جراحی برداشتن پستان علاوه بر خطر بروز عفونت و جمع شدن خون در محل جراحی که یکی از عوارض آن است می تواند عوارض زیر را نیز داشته باشد:
- احتمال درد پستان بعد از ماستکتومی وجود دارد. در این صورت پزشک برای کاهش درد دارو برای بیمار تجویز می کند.
- خونریزی
- احساس خستگی
- احتمال جمع شدن مایع شفافی در پستان به نام سرم بعد از جراحی وجود دارد، اما جراح می تواند آن را تخلیه کند.
- افسردگی
نکته : احتمال اینکه عمل جراحی بازسازی پستان باعث ایجاد عوارضی شود که پرتودرمانی و یا شیمی درمانی را تحت تاثیر قرار دهد بسیار بسیار کم است.
- تورم در بازو
- احساس درد در ناحیه شانه و بازو
آمادگی برای جراحی برداشتن پستان
یکی از موضوعاتی که قبل از عمل جراحی مطرح است این است که آیا بیمار نیازی به بازسازی پستان دارد یا خیر؟ و اینکه این عمل بهتر است چه زمانی انجام گیرد؟
بیمار قبل از جراحی ماستکتومی باید موارد زیر را عایت کند:
- حداقل 8 ساعت قبل از عمل چیزی نخورد.
- در صورت مصرف هر گونه دارو یا ویتامینی پزشک خود را در جریان بگذارد.
- با مشورت پزشک یک هفته قبل از عمل مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین را متوقف کنید.
فیلم عمل ماستکتومی پستان
انواع ماستکتومی
جراحی ماستکتومی دارای انواع مختلفی است که شامل:
- ماستکتومی کل یا ماستکتومی به روش سنتی: که از جمله نوک پستان ، ناحیه دور نوک پستان و یا کل پستان برداشته می شود.
- ماستکتومی نگهدارنده پوست: شامل برداشتن کلیه بافت های پستان و نوک پستان می باشد اما جراحی پوست پستان شامل آن نمی شود. این روش برای تومورهای خیلی بزرگ مناسب نیست و بلافاصله پس از ماستکتومی عمل بازسازی پستان را می توان انجام داد.
- ماستکتومی نگهدارنده نوک پستان: در این نوع جراحی فقط بافت پستان از بین می رود، پوست و نوک پستان باقی می ماند. بازسازی پستان بلافاصله پس از عمل انجام می شود.
- ماستکتومی رادیکال اصلاح شده : شامل از بین بردن تمام بافت پستان و غدد لنفاوی بیشتر می شود.
نتیجه گیری
چنان چه جهت درمان سرطان پستان به بهترین دکتر سرطان سینه در تهران مراجعه کنید ایشان بنابر معاینات و تصویربرداری های انجام شده بهترین راه حل را برای درمان انتخاب می کنند.
چنان چه تشخیص ایشان بر جراحی برداشتن پستان باشد به ایشان اعتماد کنید و این را در نظر داشته باشید که بعد از عمل جراحی عمل بازسازی پستان انجام میگیرد و جای هیچگونه نگرانی نیست.
به امید دنیایی بدون سرطان…